Finanspolitiska rådet
.

Lediga tjänster

Forskningsassistent till Finanspolitiska rådet


Det här är en utmärkt möjlighet för dig som vill göra karriär som nationalekonom!

Dina arbetsuppgifter

Som Forskningsassistent på finanspolitiska rådets kansli rapporterar du till kanslichefen och blir en del av en kvalificerad grupp forskare och analytiker med finanspolitik som specialitet. Kansliets centrala uppgift är att bistå rådet med att skriva rådets årliga rapport Svensk Finanspolitik, med avancerat ekonomiskt analysarbete baserat på etablerad teori och gedigen empiri. Andra sammanhang där analyser och kommentarer kan bli aktuellt är i samband med t.ex. remissrundor, konferenser och internationella samarbeten. Ditt arbete består av professionellt textförfattande, sammanställning och analys av statistik, samt beräkningar som exempelvis hållbarhetskalkyler för de offentliga finanserna eller effekter av olika skatteförslag. I arbetet ingår administrativa uppgifter. Eftersom kansliet är litet är det viktigt att du kan sätta dig in i olika ämnesområden.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du är nationalekonom, helst med inriktning på makroekonomisk analys eller finanspolitik. Du är troligen nyutexaminerad, forskningsstuderande eller med några få års relevant arbetslivserfarenhet. Det är meriterande med praktisk erfarenhet av analysarbete och kunskap i ekonometriska metoder och modellsimuleringar och/eller erfarenhet från praktik eller arbete med offentliga finanser inom regeringskansliet eller andra myndigheter. Du ska vara noggrann, flexibel och resultatorienterad. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt och att du är en god skribent både på svenska och engelska. Det nära samarbetet med kollegorna kräver en prestigelös, kommunikativ och positiv personlighet, samtidigt som förmågan att effektivt organisera sin egen tid är helt nödvändig.

Ansökan och kontaktperson

I den här rekryteringen samarbetar Finanspolitiska rådets kansli med Compass. Du söker tjänsten genom att klicka på ansökningslänken nedan. Vid frågor kontakta gärna Compass konsulter Anders Larsson på 073-203 46 91 alt anders.larsson@compass.se eller Annika Norberg på 070-486 65 93 alt annika.norberg@compass.se.

Välkommen med din ansökan!

Forskningsassistent vid Finanspolitiska rådetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster